Домейн - регистрация и подновяване

Представете уеб сайта си с отличителна идентичност. След като закупите конкретен домейн, той става ваша собственост и никой друг в интернет няма да има същия домейн като вашия.

Какво е домейн

Домейнът е вашият уникален адрес в Интернет. Ако името на домейна понастоящем не е регистрирано, можете да го регистрирате с одобрен регистратор на имена на домейни като SuperHosting.BG, който ще ви даде права върху този конкретен домейн до изтичане, анулиране или е прехвърлен на друг регистрант.

Не можете да настроите уебсайт, без първо да получите име на домейн. Обикновено фирмите регистрират имена на домейни с името на фирмата или имената на техните продукти, докато хората често регистрират имена на домейни с техните фамилни имена или имена, които имат личен интерес към тях. Имената на домейни имат две части: етикетът и разширението, разделени с "точка". Например в името на домейна seven.bg „seven“ е етикетът, а "bg" е разширението (наричано също "domain").

Как едно име на домейн ще помогне на моя онлайн бизнес

Регистрацията на домейни е първата стъпка. След като името на вашия домейн постави бизнеса ви "на картата", трябва да закупите уеб хостиг и можете да създадете уеб сайт, за да започнете да привличате клиентите, от които се нуждаете. За много фирми регистрацията на домейни включва регистриране на няколко имена на домейни (например различни имена на продукти, правописни грешки или различни разширения), за да се защити марката им и след това пренасочват всичките им регистрирани имена до един уебсайт.

По-голямата част от клиентите са физически лица или организации, които ще създадат уеб сайт, който да се свърже с техния адрес. Можете обаче да получите имейл адрес, съвпадащ с името на вашия домейн с или без сайт. Този подход за регистрация на имена на домейни е полезен за фирми, които се опитват да установят доверие, както и за лица, които търсят запомнящ се e-mail адрес (пример: ivan@ivanov.com).

Искате да закупите домейн?

Има много различни регистратори на домейн имена, като SEVEN.BG препоръчва услугите на SuperHosting.BG. Обърнете внимание, че когато купувате/регистрирате име, всъщност плащате годишна такса на регистратора. Когато вашият период на регистрация изтече и ако не го подновите, ще загубите името на домейна, тъй като ще бъде предоставено на други хора да се регистрират.

За щастие, регистраторите на имена на домейни ще ви изпратят имейл, за да ви напомнят, че вашият период за регистрация изтича или ще ви предоставят опция за автоматично подновяване, така че не е нужно да помните.

SEVEN.BG ще извърши всички необходими услуги за да превърне вашата идея в работещ онлайн проект.

Отзиви от клиенти

Партньори

SEVEN.BG използва и препоръчва услугите на: