Професионална изработка на уеб сайтове, онлайн магазини и SEO оптимизация на изгодни цени в Пловдив. Поръчай изработка на уеб сайт и SEO от SEVEN.BG

10 ползи от притежанието на собствен сайт

Днес да имате уеб сайт е толкова важно, колкото да имате магазин, офис или телефонен номер. Според проучвания, 6 от 10 клиенти очакват брандовете да предоставят онлайн съдържание на своя бизнес. Защо да чакате повече вашите клиенти да ви търсят? Ако притежавате или управлявате бизнес, който не е направил тази стъпка, ето 10 причини, които ще ви оставят да се чудите защо не сте го направили по-рано.

Постоянно онлайн присъствие 24/7

Наличието на уеб сайт означава, че клиентите винаги могат да ви намерят – навсякъде и по всяко време. Дори извън работното време, сайтът Ви продължава да намира и осигурява нови клиенти. Той предлага удобството на потребителите, тъй като те могат да получат достъп до необходимата информация в комфорта на собствения си дом. Освен това, тъй като повечето компании в момента имат фирмен сайт, шанса да загубите клиенти е на дневен ред.

Обмен на информация

Най-простият сайт предоставя бърз и лесен начин за комуникация между купувачи и продавачи. Можете да изброите работното си време, информация за контакт, да датете координати на вашето местоположение или продукти и да използвате формуляри за контакт, за да улесните запитванията от потенциални клиенти или обратна връзка от съществуващите клиенти. Можете да качвате промоционални видеоклипове, за да ангажирате наистина клиентите си и да продавате по ефективен и рентабилен начин. Това също е добър начин за популяризиране на каналите ви за социални медии и изграждане на общност с вашите клиенти.

Доверие

В днешния модерен свят се очаква всяка реномирана компания да има някакво онлайн присъствие. Потенциалните клиенти няма да се доверят на всеки бизнес, който няма телефонен номер или физически адрес. Същото може да се каже и за липса на уебсайт и имейл адрес. Това са полезни инструменти за споделяне на информация за вашия бизнес. Нещо повече, наличието на качествен и лесен за използване уебсайт, кара клиентите да се чувстват сигурни при използването на вашите услуги, тъй като ще предположат, че могат да очакват едно и също положително изживяване във всички области на вашия бизнес.

Редуциране на разходите

Освен, че показвате информация, можете също да използвате уебсайта си като онлайн магазин, за да продавате стоки и услуги директно на потребителите, като в някои случаи премахвате необходимостта от използване на физически магазин, които включват големи оперативни разходи (заплати на персонала, наем, комунални услуги и т.н.). Елиминирането на тези режийни разходи също ще ви позволи да намалите цените си, давайки на бизнеса си това реално конкурентно предимство. Може да се използва и вътрешно във вашия бизнес; имате ли новини, които искате да споделите с колегите си, или имате някаква важна информация, която може да бъде достъпна от ръководството? Наличието на вътрешен уебсайт може да ви спести много време, тъй като всичко, което ви е необходимо, е на едно място и можете да получите достъп до него по всяко време.

Разширяване на пазара

Тъй като вашият сайт е достъпен за всички по света, възможността за елиминиране на географските бариери никога не е била по-лесна. Всеки, от която и да е държава, ще може да намери вашата компания и като такъв вече е потенциален клиент.

Потребителски статистики

Аналитичните инструменти ви позволяват да идентифицирате кой е вашият типичен клиент, как са ви намерили, какво им харесва и да адаптирате бизнеса си, за да увеличите максимално покупките през вашия сайт. Разнообразният набор от налични данни може също да ви помогне да разберете по-добре как вашите социални медии влияят на вашата марка и дори може да подчертае възможностите за промяна на офлайн аспектите на вашия бизнес, като например работно време, промоции и продуктови гами.

Реклама

Инструменти като Google AdWords или реклама във Facebook ви дават възможност да достигнете до клиенти с много повече точност и надеждност, отколкото при традиционните офлайн методи за реклама. SEO оптимизацията и онлайн рекламата са чудесен начин да спомогнете за повишаване на ангажираността и трафикът към вашия уебсайт. Бъдете първата компания, която потенциалният нов клиент вижда при търсене на конкретен продукт или услуга онлайн и използвайте страницата за контакт на вашия уебсайт или онлайн магазин, за да направите покупката на продукт или намирането на търговски обект по-лесно от всякога.

Онлайн конкуренция

Ако нямате създаден уебсайт, има голяма вероятност конкуренцията ви да го направи. Това означава, че пропускате да спечелите нови клиенти. Важно е да не се пропускат възможностите от конкуренцията.

Обслужване на клиенти онлайн

Сайтовете предоставят по-лесен начин за обслужване на клиентите. Предлагайки секция „Често задавани въпроси“ (FAQ), можете да спестите време и пари, както и да предоставите много повече информация. Това също означава, че клиентите могат да получат отговор незабавно и спестяват време, което спомага за насърчаване на положителните бизнес отношения с клиентите в дългосрочен план. Това може да е от полза за вас! Всички положителни отзиви могат да бъдат качени в отделна секция във вашият сайт. Клиентите ви са щастливи, защо не го покажете?

Възможност за растеж

Като цяло уеб страниците са чудесни начини за осигуряване на място, до което могат да се насочат потенциалните инвеститори. Те показват за какво се отнася вашата компания, какво е постигнала и какво може да постигне в бъдеще.

Търсите нов уебсайт? Ще сме щастливи да ви помогнем!

Можете да изпратите запитване от секцията ни за контакт – изпрати запитване.